De tipar

2017

Antologia aforismului românesc  contemporan ediția a II a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul Internațional al Aforismului pentru românii de pretutindeni – Tecuci 2017

2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Antologia aforismului românesc contemporan” este o carte eveniment, cum rar se publică. Este felul în care marcăm dezvoltarea din ultima vreme a acestui gen literar și o primă treaptă într-o construcție mai amplă, prin care vrem să punem în competiție aforistica românească cu cea din alte țări.

Aforismele sunt gânduri aşternute într-o formă scurtă, memorabilă. Ele se disting de ceea ce oamenii numesc generic „citate” prin faptul că însuşi autorul le-a dat forma (nu sunt extrase de altcineva dintr-o lucrare, interviu etc). Aforismele sunt adesea cugetări, dar nu neapărat. Pot urmări numai un efect umoristic sau poetic, de exemplu.

„Antologia aforismului românesc contemporan” este o carte de referinţă, care adună la un loc 630 de aforisme. Acestea sunt creația a 27 de aforiști, inclusiv cele mai cunoscute nume ale aforisticii actuale. Fiecare aforist a propus aforismele care i-au plăcut cel mai mult dintre cele scrise de ceilalţi, astfel încât procesul de selecție a avut șanse mai mari de a scoate la suprafață tot ce e mai bun.

 

Publicitate