De tipar

13769407_1208871382498875_3612613375287302945_n„Antologia aforismului românesc contemporan” este o carte eveniment, cum rar se publică. Este felul în care marcăm dezvoltarea din ultima vreme a acestui gen literar și o primă treaptă într-o construcție mai amplă, prin care vrem să punem în competiție aforistica românească cu cea din alte țări.

Aforismele sunt gânduri aşternute într-o formă scurtă, memorabilă. Ele se disting de ceea ce oamenii numesc generic „citate” prin faptul că însuşi autorul le-a dat forma (nu sunt extrase de altcineva dintr-o lucrare, interviu etc). Aforismele sunt adesea cugetări, dar nu neapărat. Pot urmări numai un efect umoristic sau poetic, de exemplu.

„Antologia aforismului românesc contemporan” este o carte de referinţă, care adună la un loc 630 de aforisme. Acestea sunt creația a 27 de aforiști, inclusiv cele mai cunoscute nume ale aforisticii actuale. Fiecare aforist a propus aforismele care i-au plăcut cel mai mult dintre cele scrise de ceilalţi, astfel încât procesul de selecție a avut șanse mai mari de a scoate la suprafață tot ce e mai bun.

Aforiști incluși:

Valeriu BUTULESCU
Vasile GHICA
Victor MARTIN
Teodor DUME
Teodor BURNAR
George GEAFIR
Boris Marian MEHR
Nicolae PETRESCU-REDI
George BUDOI
Dan SURDUCAN
Costel ZĂGAN
Viorel VINTILA
Lucian VELEA
Ionuț CARAGEA
Iosif M. CRISTIAN
Gabriel Petru BĂEȚAN
Paula Adriana COZIAN
Gheorghe GURĂU
I.m. POPA
Constantin ENESCU
Dan COSTINAȘ
Gheorghe MIHAIL
Silvia VELEA
Any DRĂGOIANU
Dumitru MATEI
Gheorghe A. STROIA
Mihai ENACHI

Anunțuri