Unele drepturi se nasc din egoism, dar mulțumirea vine din recunoștință.


173

Publicitate

Autor: dansurducan

https://dansurducan.wordpress.com

18 gânduri despre „Unele drepturi se nasc din egoism, dar mulțumirea vine din recunoștință.”

   1. Pentru unii care au înțeles, vremea lor e acum… pentru ce care nu au înțeles poate va fi un timp când vor înțelege… mai târziu sau niciodată.
    Rolul meu nu e să-i fac pe toți să înțeleagă.

   2. Sau poate pentru ca habar nu ai sa explici. Poate pentru ca drepturile nu se nasc din nimic, ci ne sint date la nastere. Poate pentru ca doar ai vrut sa pari destept cu cu un citat care e, de fapt, stupid.

   3. Asta este problema. SI acest „citat” si celalalt nu au sens. Nu am spus ca raspunsurile sint simple, ci cuvintele folosite sint simpliste care nu au nici un sens impreuna, dimpotriva, zic eu, se contrazic. Fiecare cuvint folosit aici, in sine, e simplu, dar impreuna nu au sens. Se pare ca nu conteaza. Eh, am incercat.

   4. În spatele celor doua citate stă o filosofie…
    Tot ce primește omul de la Dumnezeu: viață, sănătate este un dar nu un merit. Unele pretenții ale omului care le numim „drepturi” izvoresc din egoism… restul e simplu.

   5. Numai ca, conform lui Dumnezeu, El este cel care da oamenilor drepturi, nu sint niste „pretentii” izvorite din egoism.

   6. Darurile sunt pentru a fi dăruite, meritele sunt drepturi… pretențiile sunt drepturi. (în mintea celor ce le pretind)….
    Lutul e stăpân pe olar? Poate lutul să ceară socoteală olarului de ce la făcut așa? Tot ce ai și ce e în jurul tău ți-au fost dăruite, nu că ai avea vreun merit. Aici vine mulțumirea din recunoștință.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: